Termékek Menü

Játékaink, korosztályok szerint

Üzletünkben főként olyan játékokat találsz amelyek gyermeked képességeit, tudását, fejlődését segítik elő, és természetesen nem utolsó sorban szórakoztatnak. Nálunk biztosan nem látsz gyilkoló eszközöket, nem forgalmazunk semmire sem használható agyonreklámozott gyerekbutítókat, de tudunk kor-nem-érdeklődési kör alapján olyan játékot ajánlani, amivel mind a mellett, hogy garantáltan jól fog szórakozni a gyermek, még a képességei is fejlődnek.

Műanyag kardért, lézerpuskáért, éneklő virágért ne hozzánk gyere, de ha segítségre van szükséged, hogy milyen értelmes játékkal lepd meg a csemetét, várunk szeretettel.

Árukínálatunkat folyamatosan fejlesztjük Pedagógus Partnereink bevonásával, de a te tanácsaidat, javaslataidat is örömmel fogadjuk. Termékpalettánkon a jó nevű európai márkák mellett kiváló magyar gyártók termékeit is megtalálhatod. Bár elkötelezett hívei vagyunk a természetes anyagoknak, hatalmas fajáték kínálatunkon túl kiváló termékeink vannak fémből, textilből, kartonból, műanyagból és mindenféle egyéb anyagból. Szállítóinkat nagyon megválogatjuk, csak a legkiválóbbaktól vásárolunk magunk is.

Termékeink nagy részét közvetlenül a gyártótól, importőrtől szerezzük be, így áraink kedvezőek. A nálunk kapható játékok egy jelentős részét a környéken csak mi forgalmazzuk, de árainkat úgy alakítjuk ki, hogy még internetről sem éri meg megrendelni. Üzletünk webáruházat is üzemeltet, de folyamatosan frissülő árukészletet főként üzletünkben találsz. Gyere, nézz körül, ha esetleg valamit mégsem találnál meg, katalógusokból, beszállítói weboldalakról segítünk beszerezni a keresett terméket.

0-6 hónapos korig: Ebben az időszakban még egyértelműen az érzékszervi fejlesztésre kell a hangsúlyt fektetni. Nagy tévedés azt hinni, hogy egy ekkora gyermek csak fekszik a kiságyban, teljesen mindegy, hogy mit adunk a kezébe. A legtipikusabb játékaik ilyenkor még a különböző csörgők, nyálszívó kendők, zörgő, zizegő bébiplüssök, bébi könyvek, illetve a környezetét kiegészítő játékok, mint pl. a kocsiláncok, kiságy forgók, zenélő, világító elalvás segítők, stb. Minden esetben a legfontosabb, hogy az adott játék a lehető legtöbb ingert adja a kicsinek a látás, hallás, tapintás terén. (A szaglásra ebben a korban még nem készítenek játékot, az ízlelés stimulálása meg inkább az étkezés terén valósul meg.) Az ő játékaik egy felnőttnek még giccsesnek tűnnek, hisz általában nagyon színesek, különböző tapintású anyagokból vannak összeállítva, tükrökkel, szalagokkal, címkékkel, kiegészítve. Fontos ezeknél, hogy maximálisan biztonságosak és rendszeresen tisztíthatóak legyenek, hisz ebben a korban a gyermekek még mindent a szájukba vesznek. Üzletünkben főként a Simba márkával és annak almárkáival (ABC, Nicotoy), valamint Bipa toys és Fisher-Price termékekkel találkozhatsz.

6-12 hónapos korig: Indul a pakolászás, a világ felfedezése. Napról napra fejlődik a mozgás koordináció, fejlődik a finommotorika, egyre bonyolultabb, összetettebb mozgásformák jönnek elő, hisz a fej stabil tartásától, a megforduláson át eljutunk a felülésig, mászásig, felállásig, és az első lépésekig. Kialakulnak az alapvető logikai képességek, megkülönbözteti már a színeket, formákat, megérti az egyszerűbb ok-okozati összefüggéseket. Ebben a korban a játékok fő feladata ennek a folyamatnak az elősegítése. Fontosak az első "működő" játékok, ahol a gyermek bizonyos cselekedetére (pl. megnyom egy gombot, vagy az autóban ülő bácsi fejét) reagál a játék (pl. hangot, fényt ad, vagy gurul). Ezért van nagy szerepük a különböző zenélő játékoknak, ahol a különböző gombok hatására különböző hangot ad a játék, és az egyszerűbb hangszereknek. Hagyjuk, hogy felfedezze a gyermek, hogy hatással tud lenni a környezetére. Jelentős kör a mozgás fejlesztő játékok, a hinták, a Bilibo, a kellj fel Jancsik, a motorikus golyóvezetők (csavart drótszálon golyók) vagy a különböző mászásra, felállásra, lépegetésre késztető játékok. A pakolászási vágy kielégítésére az első lépés a montesszori torony (függőleges tengelyre különböző színű és méretű gyűrűket kell felhúzni), illetve az ugyan ezen az elven működő különböző építő játékok. Ahogy ügyesedik a gyermek lassacskán belenő a különböző puha szivacs vagy szilikon kockákba, a pohártornyokba, majd a korosztály vége felé a formaberakókba. Amikor már stabilan ül a fürdőkádba mindenképpen érdemes különböző fürdőjátékokkal is meglepni. Üzletünkben főként a Simba márkával és annak almárkáival (ABC, Play & Learn, Smoby/Cotoons), K's Kids, Clementoni/Clemmy, Moluk és Fisher-Price termékekkel találkozhatsz.

1-3 éves korig: Folytatódik a pakolászás, egyre magasabb szintre fejlődik a finommotorika, a mozgás koordináció. Az életkornak megfelelő játékok is elsősorban ezt a fejlesztést tűzik ki maguk elé, kombinálva a rész-egész fogalmának és a különböző szín/forma alapú csoportosítások bevezetésével. A műanyag és plüss játékokat fokozatosan felváltják a fa játékok, hisz a kicsi már elég ügyes ahhoz, hogy ne sértse meg magát a kemény fával, viszont természetszerűen előjön a "rombolási ösztön" és kiemelt szerepet kap a játékok tartóssága. Ha valaki mégsem akar fa játékot 2 éves kor felett már kiváló karton játékok (puzzlek, logikai párosítók, lotto játékok, stb.) is léteznek. Ebben a korban a legkedveltebb játékok a fogós puzzlek, mesekockák, öltöztetős alakok, fűzöcskézők, az egyszerűbb, majd egyre bonyolultabb puzzlek, formalapok, dominók, párosítók, memóriák, illetve továbbra is a mozgásra motiváló eszközök, a különböző toligálók, huzigálók. Az építőjátékok is kezdenek egyre nagyobb teret nyerni, de vigyázzunk, mert a fa építőkockák még elcsúsznak egymáson, továbbra is inkább azok a korosztálynak megfelelő játékok amik tengellyel, mágnessel, pöcökkel segítenek pozícionálni az építőelemeket. Üzletünkben rengeteg Fakopáncs termékkel, illetve főként a Léna, Viga, a Simba márkacsaládba tartozó Eichhorn, a Goki, a Dino, és az Educa márkákkal találkozhatsz.

3-6 éves korig: Kialakulnak a nemi szerepek, a kislányok és a kisfiúk kezdik erősen megkülönböztetni magukat, és a gyerekek a korábbi önálló, egymás melletti játék helyett egyre inkább egymással játszanak. Ebben a folyamatban egyre nagyobb teret követelnek a szerepjátékok, a lányok egyre inkább babáznak, a fiúk autóznak, vagyis utánozzák anyát és apát. Ezt a folyamatot nem kell, és nem is szabad meggátolni, hisz ez is a szociális fejlődés része, de arra érdemes figyelni, hogy a gyermekek ne ragadjanak bele a szerepjátékozásba, hisz számtalan nagyon fontos készséget, képességet nem, vagy csak késve sajátítanak el, ha a mindennapi játék a babákra és az autókra korlátozódik. Ebben a korban kell elsajátítani a színeket és a formákat, a bonyolultabb logikai összefüggéseket, a társasjátékozás alapjait (kialakul a szabálykövetés, megtanulják kezelni ha veszítenek, stb.), a számolás alapjait, illetve továbbra is kiemelt helyet foglal el a finommotorika. Ebben az életkorban a kisfiúkkal és kislányokkal egyaránt nagyon sokat kell társasjátékozni, illetve az egyénileg játszható játékokat (puzzle, logikai játékok, kreatív játékok, építő játékok, stb.) is folyamatos visszacsatolás mellett kell játszani, játszatni. Nagyon fontos a folyamatos dicséret illetve a kiigazítás, hogy a gyermek is érezze a fejlődést, sikerélménye legyen, ezzel pedig motivációja a további játékra, mert ennek hiányában könnyen visszasüllyed egy maga által teremtett kis szerepjátékos világba. Bár a szülő számára kényelmes az önállóan eljátszó gyermek, de ez a gyermek fejlődése szempontjából egyáltalán nem előnyös. Üzletünkben rengeteg színvonalas társasjátékot (pl. Piatnik, Orchard, Keller&Mayer, Dino, Hasbro, Ravensburger, Lilliputiens, stb.), kreatív játékot (PixelHobby, Waba Fun Pillegyurma és Kinetic Sand, Lena, Aladine, SentoSphére homokképek és Aquarellumok, különböző gyöngyfűzők, sablonok, és egyéb képkészítők, stb.), logikai játékot (SmartGames, Thinfun, Gigamic, Gémklub, stb.) és építőjátékot (LEGO, Jáva, Clics, Tüske, Lena golyópályák, fémépítők, stb.) találsz. Külön érdemes kiemelni a LOGICO Primo fejlesztő játék családot, amely célzottan, korosztálynak megfelelő feladatokkal segíti a kicsiknek elsajátítani az életkoruknak megfelelő készségeket.

6-10 éves korig: Ők már "nagyok". :) Ha anno hagytuk őket belesüppedni a szerepjátékozásba, akkor lassacskán leszoknak a játékokról, és az időszak vége felé a szerepjátékot elkezdik élőben űzni. A lányok öltözködnek, sminkelnek, a fiúk technikai eszközökért (okostelefon, tablet, videójátékok, stb.) lelkesednek. Ha sikerült megalapozzuk ezt az életkort, akkor viszont fantasztikus játékokat találunk még a számukra. Az iskolakezdést és az iskolai munkát nagy mértékben meg tudja könnyíteni, játékossá tudja tenni a LOGICO Piccolo fejlesztő játék család, amely az iskolai tananyaghoz igazodva, játékos formában segíti a tanulást. Előkerülhetnek a komolyabb, akár már stratégiai vagy party (Tick-Tack-Bumm, Activity, Hedbanz, Halli Galli, Sztori kocka, Jungle speed, stb.) társasjátékok, amik tovább erősíthetik a baráti, családi kötelékeket. Folyamatos kihívás elé állíthatják az agyukat korosztályuknak megfelelő logikai játékokkal (Rubik termékek, IQ Games játékok, SmartGames, Thinkfun játékok, stb.), a türelmüket egyre nagyobb darabszámú puzzlevel (Ravensburger, Educa, stb.), vagy a kreativitásukat a legváltozatosabb képalkotó technikákkal.

10-100 éves korig: Az örök gyermekek. :) Ha kisgyermek korban sikerült beléjük oltani a játék szeretetét, a játszó társaság közösségi érzését, az elme folyamatos kihívás elé állításának szépségét, akkor számukra nagyon könnyű játékot találni. Nincs annál szebb látvány mint amikor egy nagypapa sakkozni tanítja a kis unokát, a nagylány maga készíti a karácsonyi ajándékot, a srác útban az egyetemre Rubik kockát pörget, és a családi estéken előkerül a társas vagy egy pakli kártya...

Tartalomhoz tartozó címkék: bolt
Fogyasztó Barát
Hasznos infók játékokról

Hosszútávon jobban megéri fajátékot vásárolni

A fajátékok nekünk is nagy kedvencünk, de szerencsére mostanában sok szülő és nagyszülő részesíti előnyben. Több érv is szól a fajátékok mellett. A fajátékok többsége lényegesen tartósabb a műanyag játékoknál. Sokkal jobban bírják a gyűrődést, nem törnek szét, nem esnek le róluk kisebb alkatrészek.

A fajátékok tartósságuknak köszönhetően jóval gyakrabban öröklődnek tovább a testvérek között vagy vándorolnak át másik családba, esetleg szülőről gyerekre. Nemcsak azért, mert tartósabbak, de a fajátékok külseje is időt állóbb általában, sokkal kevésbé követik az aktuális trendeket.
Még ha kidobásra is kerülnek a fajátékok előbb-utóbb, messze nem károsítják annyira a környezetet, mint a műanyagból készült játékok. Észrevetted egyébként, hogy a fajátékokat csomagolás nélkül vagy papírdobozba csomagolva árulják legtöbbször?